Utnevnelsen av en ekstremist

 

Israels nye forsvarsminister ville bombe Aswan-dammen

Avigdor Lieberman er utnevnt til ny forsvarsminister i Israel. Han var tidligere utenriksminister i perioden 2009 til 2015. Han er ultranasjonalist og ekstremist.

Lieberman vil tvangsflytte alle palestinerne som bor i Israel (ca. 20% av befolkningen) til Vestbredden. Illojale israelske palestinere må halshogges med øks. Han vil framskynde rivning av palestinske hus.

Avigdor Lieberman har gått inn for å bombe den egyptiske Aswan-dammen, en handling som ville satt Holocaust helt i skyggen. Årsaken var at Egypt hadde støttet Yasir Arafat da han i 1998 proklamert opprettelsen av staten Palestina på Gaza og Vestbredden. Han har seinere gjentatt denne trusselen om bombing hvis det noen gang kom til militær konflikt mellom Israel og Egypt.

Professor Terje Tvedt utdyper dette i sin bok om Nilen:

 For Egypt finnes det ingen backup-muligheter om dammen skulle bli ødelagt. Skulle det skje, ville vannet skape en voldsom flodbølge og skylle med seg landet på veien mot havet ……. En slik handling ville skape en katastrofe så enorm at den ville sette alle andre katastrofer i verdenshistorien i skyggen. Skulle et slikt scenario likevel utspille seg, måtte verden på forhånd ha sunket ned i en tilstand av fullstendig anarki og barbari.  (side 111 – 112).

Israels venner her hjemme omfavner nå denne mannen som har truet med å skylle en nasjon med nærmere 90 millioner mennesker på havet. Hatet mot araberne kjenner ingen grenser.

Utnevnelsen av Lieberman  innebærer at Israel ikke lenger legger skjul på at målet er etniske rensing av palestinerne. Generalmajor og visestabsjef i  den israelske hæren Yair Golan sammenlikner Israel i dag med 1930-tallets Tyskland.

Se også:

http://andresensblogg.no/israels-mishandling-av-palestinske-barn/

http://andresensblogg.no/gaza-uten-drikkevann-neste-ar/

Kilde:

http://www.theguardian.com/world/2016/may/19/israeli-pm-asks-avigdor-lieberman-to-be-defence-minister-shock-move

http://www.dagsavisen.no/verden/lieberman-vil-halshogge-illojale-israelske-arabere-1.334523

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

Én kommentar til «Utnevnelsen av en ekstremist»

Det er stengt for kommentarer.