Å puste på hatets glør

Israels venner, i tilsvar til meg i Fædrelansvennen 30/5 (Birthe og Steinar Hansen) og 1/6 (Roald Øye), fortsetter å forsvare utnevnelsen av Avigdor Lieberman til ny forsvarsminister i Israel.

Avigdor Lieberman har altså ved flere anledninger gått inn for å bombe den egyptiske Aswan-dammen, en handling som ville sette alle andre katastrofer i verdenshistorien i skyggen. Begrunnelsen var blant annet at Egypt hadde støttet Yasir Arafat da han i 1998 proklamert opprettelsen av staten Palestina på Gaza og Vestbredden. Han har seinere gjentatt denne trusselen om bombing hvis det noen gang kommer til militær konflikt mellom Israel og Egypt.

Men hans uttalelse er ikke tilfeldig: Lieberman vil framskynde rivning av palestinske hus og tvangsflytte alle palestinerne som bor i Israel (ca. 20% av befolkningen) til Vestbredden. Illojale israelske palestinere må halshogges med øks.

Generalmajor og visestabsjef i den israelske hæren Yair Golan sammenlikner Israel i dag med 1930-tallets Tyskland.

Israels venner her hjemme omfavner nå denne mannen som har truet med å skylle en nasjon med nærmere 90 millioner mennesker på havet, tvangsflytte over en million mennesker og halshogge de som ikke vil akseptere hans politikk. Lieberman representerer ikke annet enn en jødisk variant av Den islamske staten. Om Lieberman og hans fanklubb må jeg bare få sitere Arnulf Øverland fra «Du må ikke sove» (1937):

«Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør! De puster på hatets og ondskapens glør!»

Fra Fædrelandsvennen 4/6

Se også:

Utnevnelsen av en ekstremist

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

Én kommentar til «Å puste på hatets glør»

  1. Tilbaketråkk: Muren | Andresens blogg

Det er stengt for kommentarer.