Trond Ali Linstad trua på livet av salafister

foto:  Linstad på stand, trua som «fiende av islam»; en «vantro» og en «jøde-elsker» – som man kan be Allah om å «knekke ryggen» på. Fra Friheten

Det finnes salafistiske/islamistiske miljøer i Norge som er villig til å utføre massedrap mot «vantro» i Allahs navn. Glem ikke at over hundre norske islamister dro til Syria for å slutte seg til IS. Men noen ble igjen.

En som har fått merke salafistenes trusler her hjemme, er den norske legen og muslimen Trond Ali Linstad. Han skriver på sin nettside:

Jeg er muslim, og norsk. Jeg har reist i mange land i verden, har arbeidet som lege i palestinske flyktningeleirer og vært fastlege i Oslo. Jeg tenker selv.

Jeg er truet på livet av salafister i Oslo. Salafister tenker likt med IS og tilsvarende terrorister. Jeg satt en dag før valget på en stand på Grønland torg i Oslo for NKP. Jeg informerte om Abu Dharr, ansett som den første muslimske sosialist og kommunist, en nær følgesvenn til profeten Muhammed. 3-4 salafister stanset ved standen og en samtale var i gang. De sa jeg var «vantro», truet og mente jeg burde «passe meg». Jeg har skrevet om det i Aftenposten. (6. september 2019.)

Jeg har mottatt ny trussel, nå på e-post. En salafist, bosatt i Oslo, truer og sier at jeg sprer «fitnah» og er en «murtad». Det betyr ifølge definisjonen at jeg er «vantro», og – om jeg ikke snur – skal straffes med døden i samsvar med islamsk lov. Hva mener muslimer, islamske organisasjoner og moskèer?

Jeg finner bilder hos han som truer, på hans salafist-nettside. Bildene viser blant annet hans venner som trener militært med maskingevær, et lukket sted i Pakistan.

Jeg leser i Aftenposten (6. oktober 2019) om en mann som knivdrepte fire politifolk i Paris. Mannen hadde kontakt med salafist-miljøet. Personen som truer meg – eventuelt med døden – hører hjemme i det samme miljøet. Det må antas at de tenker temmelig likt.

Jeg har meldt saken til politiet, som så langt ikke synes å ha foretatt seg noe. Jeg har lagt informasjon ut på nettet. I går ringte en person til meg som sier det er han som sto bak e-posten med trussel. Han oppgir ikke navn eller hvem han er, men ber meg fjerne informasjonen og trekke anmeldelsen til politiet. Jeg sier jeg opprettholder det som er gjort. På kvelden kastes en sten mot mitt vindu.

Jeg kontakter på nytt politiet, og håper på tiltak.

Og for å gjenta hans spørsmål: Hva gjør politiet? Hva mener muslimer, islamske organisasjoner og moskèer?

«Per 2019 får norske moskeer nær 170 millioner i statsstøtte», skriver den tidligere muslimen Sylo Taraku i sin nye bok «Frihetskamp i islam». Vi må forvente at de tar klart avstand fra truslene mot Linstad.

Trond Ali Linstad er en mann som ikke passer inn i noen bås: en troende muslim som står på stand for et lite kommunistparti. Men derfor blir han sårbar, fordi han ikke har noen sterke organisasjoner bak seg.

Hva sier de politiske partiene? Hva med Antirasistisk senter? Hva med mediene?

Se også her.

Sylo Taraku nekta talestol

Samtidig trekker Dagens Næringsliv fram i sin leder 1/11 at den nevnte Taraku er nekta å presentere boka si,  i alle fall ved en anledning:

DN skriver:

Sylo Taraku har en spesielt viktig stemme i norsk integrerings-, asyl- og islamdebatt. Han er sekulær muslim med bakgrunn fra Kosovo, og greier å ha minst to tanker i hodet på engang. For eksempel at muslimhat er farlig og at det finnes kritikkverdige sider ved islam.

Taraku jobber i Tankesmien Agenda (sentrum-venstre). Nylig skulle han holde et foredrag om sin ferske bok: «Frihetskampen om islam». Slik ble det ikke. «Da har jeg opplevd å bli «de-platformed»», skriver Taraku på sin facebookside, og videre: « … initiativtageren ble presset til å trekke invitasjonen tilbake. Av folk som ikke har lest boken, men som mente tittelen virket litt suspekt.»

Her gjør arrangøren (Taraku opplyser ikke hvem) helomvending antagelig fordi «frihetskamp» kan oppfattes som islamkritikk. Det er veldig synd. Det er nettopp stemmer som Taraku, som tar avstand fra en ytre venstrekant med total berøringsangst uten å være koko-høyre, vi trenger mer av.

Det skulle vært interessant å få vite hvem som har pressa arrangørene til å nekte Taraku scenen – og hvorfor de lot seg presse.

Jeg har lest Tarakus bok; den er svært moderat og prega av ønske om dialog som virkemiddel for å skal løse opp i motsetningene innad i det muslimske miljøet og mellom muslimer og andre. At denne mannen blir utsatt for no-platforming, snevrer inn rommet for religionskritikk av islam til det absurde.

Disse to sakene – truslene mot Linstad og boikotten av Taraku – er to sider av samme sak: alvorlige angrep på religions- og ytringsfriheten fra folk som ikke tåler avvikende meninger.

Les også:

Å dra rasismekortet

Ønsker krenkelser velkommen

Walid al-Kubaisi: Brubyggjaren som venstresida mistydde

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

2 kommentarer til «Trond Ali Linstad trua på livet av salafister»

Det er stengt for kommentarer.