Aktivist i aksjeskvisEldre aktivister vurderer sin aksjeportefølje (fritt etter Goya)

Åpent brev til ledelsen i Rødt og Nei til EU

Jeg sender denne henvendelsen til begge organisasjoner fordi dere oppfordrer alle tillitsvalgte og medlemmer om å kvitte seg med sine aksjer i steigan.no.

Jeg er med i begge organisasjoner, men jeg har nå et problem som dere må svare på: Jeg har nemlig også en aksje i Kongsberg Gruppen ASA. Den er mye mer lukarativ enn aksjen hos steigan.

Som dere jo kjenner til har dette selskapet inngått en en gigantisk avtale med slavestaten Qatar om levering av fjernstyrte våpenstasjoner og kommunikasjonsutstyr til 490 nye pansrede kjøretøy til 15 milliarder kroner. Dette var bare første del av avtalen. Som dere sikkert veit er tusenvis av gjestearbeidere drept i arbeidsulykker i forbindelse med byggingen av anlegg til fotball – VM.

Ikke nok med det, men Kongsberg Gruppen har vært med å selge  militært materiell for over 800 millioner kroner til den Saudi-ledede koalisjonen siden krigen i Jemen startet i 2015. Kongsberg Gruppen har eget kontor i hovedstaden Riyadh i  Saudi – Arabia. Krigen i Jemen er kjent som den største humanitære katastrofen i vår tid.

Jeg har også og har også en aksje i Equinor som er kjent for å ha drevet med oljesandutvinning i Canada og skitten fracking i USA …..

Nei, dette blir for vanskelig. Kan dere ikke heller lage en liste over de aksjeselskapene som medlemmene og tillitsvalgte ikke bør ha aksjer i – og hvilke selskaper som er akseptable.

Det vil gjøre livet langt lettere for oss alle.

Vennlig hilsen Øyvind Andresen

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

3 kommentarer til «Aktivist i aksjeskvis»

 1. Hva i alle dager er dette?
  Rødt mener en skal kvitte seg med aksjer?
  Er det ikke de politiske uenigheter som det må snakkes om,
  og også dette i første rekke og FOR alle de mange , som ikke har aksjer her og der.
  Så vidt jeg ser har Steigan.no påpekt at det er imot krigen ?.
  Dette ligner litt på de religiøse Europeiske debattene som
  foregikk, etter 1500, da en ville fjerne flest mulige “Indianere” fra
  Europas mulige Amerika. Noen hevder at ca 100 millioner av ukulturen døde.
  Og nå har 1,6 millioner av de 8 millioner Ukrainske flyktninger reist tilbake ? til Ukraina, melder Nrk-tekst-tv – 13-05-22.
  Hva er sannhetene her og hva er egentlig FOR-spillet.
  Skjules dette som forspillet til krigen i Libya og slik som det er lite åpenhet om de helt få som i Norge vedtok ! at også Fredsprislandet ! skulle/MÅTTE krige i Libya ?.
  Roger

 2. Altså… Steigan skal ha for at han med små midler har skapt en nettavis som faktiskt har fått en type av makt. Det med støtte ifra mange med små beløp nå på sluttampen.

  Det er jo en bragd som man må lære av og støtte på en måte uansett om man ikke er enig med steigan.no da mangfold er bra i den settingen. MSM er jo alternativet.

  Rødt og nei til EU +++ bør kopiere steigan.no og skape nettaviser med med kommentarfelt (den er kjipt hos steigan.no). Toveis kommunikasjon💪

  Hvorfor går ikke alle partier, tilbake til den tiden der noen eller alle (?) partiene hadde eigne aviser… Det i en ny setting med kommentarfelt..

  Som situasjonen er idag så er prosjekt steigan.no et meget bra “eksperiment” trur jeg. Kopiere, å gjøre enn bedre er melodien!

  Hatten av for Steigan som har gjort det.. Det er jo nære på å risikere livet for demokratiet som det ser ut som idag.

  Men helt enig med steigan.no er jeg ikke men det er ikke poenget. Jeg har ikke kjøpt aksjer men det burde jeg..

Det er stengt for kommentarer.