Søgne legesenter og Fleksnes

I forbindelse med den kommende folkeavstemningen om eventuell oppdeling av Kristiansand kommune har leder for Søgne Legesenter Frode Lohne gått ut med en oppsiktsvekkende beskjed i avisen KRS:

«Hovedpoenget er at om man stemmer imot en oppdeling av kommunen, så fortsetter vi som før. Blir det oppsplitting, så må vi ta grep der vi må se oss nødt til å flytte til Kristiansand».

Lohne  skal visstnok ha alle 12 legene på sentret bak seg. Lohne truer altså med å nedlegge Søgne Legesenter om pasientene deres stemmer mot legenes ønsker! Som fornøyde brukere av tjeneste til legesentret i alle år er vi mildt sagt rystet over dette politiske utspillet fra legene som minner om en rein utpressing.

Vi vet ikke om vi skal gråte eller le, men foretrekker å se det absurde i situasjonen. Våre assosiasjoner går til den berømte tannlegesketsjen der Rolf Wesenlund spiller tannlege og Harald Heide-Steen spiller pasient. Det oppstår en diskusjon, der tannlegen truer med rotfylling uten bedøvelse om pasienten i tannlegestolen ikke sier seg enig.

Sketsjen ligger åpen på YouTube, så du kan tenke deg dr. Lohne i tannlegefrakken.

Søgne 14/12 2023

Øyvind Andresen og Ingjerd Skagestad

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

5 kommentarer til «Søgne legesenter og Fleksnes»

 1. Håper for all del ikke varmedisken på tidligere B Haugen forsvinner ved en oppløsning.

 2. Leger har også ytringsfrihet, og det er et åpent spørsmål om de har plass til alle disse hjemlene i Kristiansand, husk det er kommunen som betaler, ellers blir de uten hjemmel, og må enten finne seg arbeid på Sørlandet sykehus, eller annet steds, eller forlange full pris av sine pasienter , uten hjemmel. At et legebesøk da blir kostendes mellom 500 og 1500 kr vil nok desimere driften en del.

  Så. dette kan nok sees mer som en advarsel til den mulige nye Søgne kommune til å organisere driften på et mer levelig vis for legene.

  Kort sagt, truslene er ikke troverdige

 3. Men er det etisk riktig at leger bruker sin makt på den måten i en politisk kamp? Søgne Legesenter får stor offentlig tilskudd og er en institusjon som bør være politisk nøytral.
  Legene burde holde seg for gode til å true med å gi sine pasienter dårligere tjenester hvis de ikke stemmer slik legene vil. Jeg har snakka med annet helsepersonell som forbløffet over dette. Frode Lohne burde beklage dette og gjenopprette tillitsforholdet.
  Som enkeltpersoner har leger selvsagt ytringsfrihet. Men de må forstå sin rolle.

Det er stengt for kommentarer.