Illustrasjon over USAs gjeld

USAs gjeld er nå på over 18 500 milliarder dollar, eller det som på amerikansk tilsvarer 18,5 trillioner dollar.

Dette er en ubegripelig sum. Her vil du få en fantastisk illustrasjon fra 2013 over hvor enorme pengemengder dette dreier seg om:

Men kanskje denne summen likevel er for lav. Tidligere leder av Government Accountability Office (GAO) (USAs svar på Riksrevisonen), David Walker, mener USAs reelle gjeld er tre ganger høyere enn man tror, ifølge Dagens Næringsliv 10/11 – 2015.

Se også

http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedstates

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

2 kommentarer til «Illustrasjon over USAs gjeld»

  1. Gjeld i dollars er intet problem for USA. Om nødvendig kan de trykke beløpet det er snakk om, og vips er gjelden betalt. Faktisk har USA det så greit at de fleste andre land, inkludert Norge, gjerne holder sine fordringer på USA i amerikanske statspapirer og i kontante dollar. Amerikanske statspapirer er det samme som dollar sett fra USA’s side (de trykker også sine statspapirer selv), men de må betale renter på slike papirer. Det er vel intet problem om du tar opp lån, og slippermed å betale en lav rente på lånet. Og om du i tillegg kan trykke opp de pengene du betaler i renter så greier ikke jeg å se at det er noe hold i din påstand om kjempen på leirføtter.

Det er stengt for kommentarer.