Hva Fædrelandsvennen klippet vekk fra mitt innlegg

I dag står en forkortet versjon av mitt leserinnlegg “Gambling i Start” på trykk i Fædrelandsvennen.

Her er hva de fjernet fra det opprinnelige innlegget: 

Gaming Innovation Group driver ulovlig virksomhet fordi de markedsfører sin spillportal  Rizk.com mot spillere i Norge. I en epost til meg, datert 18/8 i år, skriver førstekonsulent Margrete Joleik Jonstad i Lotteri- og stiftelsestilsynet følgende:

“Lotteriloven, pengespelloven og totalisatorloven regulerer hvilke aktører som kan tilby, markedsføre og formidle lotteri og pengespill i Norge. Det er bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som kan tilby regulerte pengespill på internett i Norge.

Dette betyr at Rizk.com ikkje har tillatelse til å tilby, markedsføre eller formidle sine spill i Norge.”

Fædrelandsvennen vil altså ikke gjengi brevet fra Lotteri- og stiftelsestilsynet og gjør alt for å beskytte Starts nye eiere. Det grunnleggende spørsmålet blir: Hva blir de samfunnsmessige konsekvensene på sikt av å slippe slike krefter gjennom bakdøra inn i et lokalsamfunn uten kritiske spørsmål fra lokale medier og politikere?

Se også:

Ny Start-investor misbrukte grasrotpenger

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

Én kommentar til «Hva Fædrelandsvennen klippet vekk fra mitt innlegg»

Det er stengt for kommentarer.