Gambling i Start

Treneren av Start, Steinar Pedersen, er sagt opp, tydeligvis etter ønske fra de nye “lokale” eierne fra Gaming Innovation Group med base i skatteparadiset Malta.

Fædrelandsvennens leder 2/10 skriver at de nye eierne er hentet fra “gambling- industrien.” Dette er nytale. Industri er masseproduksjon av varer; det eneste spillbransjen driver med er masseproduksjon av gjeldsofre. 

Gaming Innovation Group driver ulovlig virksomhet fordi de markedsfører sin spillportal  Rizk.com mot spillere i Norge. I en epost til meg, datert 18/8 i år, skriver førstekonsulent Margrete Joleik Jonstad i Lotteri- og stiftelsestilsynet følgende:

 Lotteriloven, pengespelloven og totalisatorloven regulerer hvilke aktører som kan tilby, markedsføre og formidle lotteri og pengespill i Norge. Det er bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som kan tilby regulerte pengespill på internett i Norge.

Dette betyr at Rizk.com ikkje har tillatelse til å tilby, markedsføre eller formidle sine spill i Norge.

Fædrelandsvennen avslutter sin leder slik: “Mål nummer en må være å etablere seg som stabil eliteserieklubb”. Dette målet skal altså nås, koste hva det koste vil, uansett menneskelige omkostninger.

Dette innlegget vil ikke Fædrelandsvennen trykke uten å stryke setningen:

"Gaming Innovation Group driver ulovlig virksomhet fordi de markedsfører sin spillportal  Rizk.com mot spillere i Norge."

Lotteritilsynet skriver på sine nettsider:

"All aktivitet som er med på å fremje omsetninga av utanlandske pengespel er å rekne som ulovleg marknadsføring."

Kulturredaktør i Fædrelandsvennen Karen Kristine Blågestad skriver til meg i en e-post: 

"Vi vil ikke viderebringe at de bryter loven. Det er kuttet fra ditt innlegg. Hvis det betyr at du vil trekke hele innlegget er det ok, hvis ikke kommer det på i forkortet versjon. Det er ikke dokumentert at de bryter norsk lov."


Se også:

Propaganda for pengespill

Ny Start-investor misbrukte grasrotpenger

Kasinokapital inn i IK Start

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

Én kommentar til «Gambling i Start»

Det er stengt for kommentarer.