Starts eiere flykter fra Oslo Børs

Starts eiere, med bakgrunn i spillselskapet Gaming Innovasjon Group, vil flykte fra Oslo Børs til Stockholmsbörsen  (Stockholm Nasdaq).

Årsaken til dette er at Stortinget nylig har vedtatt en rekke nye regler for å styrke spillmonopolet i Norge i kamp mot de utenlandske spillselskapene. Stortinget har blant annet vedtatt å blokkere nettsidene til de utenlandske selskapene, noe som rammer GiG. Et voksende problem er at det er stadig er flere ulykkelige mennesker som blir spillavhengige.

Gaming Innovation Group, med base i skatteparadisene Malta og Delaware (USA), står bak spillportalen Rizk.com som markedsføres ulovlig i Norge,  ifølge Lotteritilsynet.  Samtidig avslører Aftenposten 30 juni at GiGs datterselskap Guts driver markedsføring på ulovlige pokerklubber i Norge. Alt dette vil ikke Fædrelandsvennen skrive om fordi avisa ligger flat for de nye eierne av Start.

I fotballtidsskrift  Josimar  står det derimot en avslørende reportasje om Starts nye eiere som viser hva kritisk journalistikk er:

http://www.josimar.no/artikler/drommenes-teater/4856/

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

3 kommentarer til «Starts eiere flykter fra Oslo Børs»

Det er stengt for kommentarer.