NATO medvirker til Israels folkemord i Palestina

Illustrasjon: Jan R. Iversen: "Krigshisseren" (2022)

De «vestlige verdiene» ligger begravd under ruinene i Gaza.

På G7- møtet i Apulia i Italia 14. juni uttrykker de ledende landene i NATO sin fulle støtte til Israel. Disse landene er de viktigste NATO – landene USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland samt NATOs allierte Japan. I en erklæring som er lagt ut på Det Hvite Hus sin nettside, skriver de:

«We reiterate our strongest condemnation of the brutal terrorist attacks conducted by Hamas and other terrorist groups against Israel on 7 October 2023. We express our full solidarity and support to Israel and its people and reaffirm our unwavering commitment towards its security.»

Lengre ned i teksten skriver de: «We deplore all losses of civilian lives equally, and note with great concern the unacceptable number of civilian casualties especially women and children. We call on all parties to take every feasible step to protect civilian lives.»

Dette er bare bullshit når vi veit at NATO-landene kontinuerlig har gitt ubetinget våpenhjelp til Israel under krigen og dermed er medansvarlig for myrderiene som foregår i Gaza og på Vestbredden. Det israelske militære (IDF) sine bestialske ødeleggelse av Palestina blir ikke fordømt med ett ord. Det er reint hykleri når de samme landene uttrykker ønsket om våpenhvile og humanitær pause.

NATO-landene gir heller ingen fordømmelse av Israels okkupasjon av Vestbredden og Gaza. Det er ingen snakk om at palestinerne har samme rett til å forsvare seg mot en brutal okkupant som Ukraina har. Det er ikke et ord om de ulovlig bosettingene på Vestbredden, bare en advarsel mot «utvidelse av bosetningene» og «bosettervold». Men det er den israelske hæren som står for mesteparten av volden på Vestbredden.

G7 fordømmer Irans bombeangrep på Israel, men «glemmer» at dette var en gjengjeldelse fordi en høytstående general og flere andre ble drept i et ulovlig israelsk angrep mot det iranske konsulatet i den syriske hovedstaden Damaskus 1. april i år.

Det er ikke overraskende at uttalelsen fra G7-møtet er en kopi av USAs støtte til Israel. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg bruker akkurat de samme ordene som Joe Biden og Antony Blinken. Han er en lydig løpegutt for amerikansk imperialisme, ikke minst for våpenindustrien som profiterer stort på Gaza-krigen (sammen med det norske Oljefondet). Ikke med ett ord har Stoltenberg fordømt Israels krigsforbrytelser mot palestinerne.

NATO proklamerer stadig vekk at de forsvarer «frihet», «sikkerhet» og «demokratiske verdier». De «vestlige verdiene» fordamper i møtet med bestialiteten som hver dag skjer i Palestina. Det er derimot Colombias president Gustavo Petro som uttrykker essensen i hva dette dreier seg om: «Vi kan ikke returnere til folkemordtiden. Hvis Palestina dør, dør menneskeligheten. Vi kommer ikke til å la det skje.» 

Skrevet sammen med Ingjerd Skagestad

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

3 kommentarer til «NATO medvirker til Israels folkemord i Palestina»

 1. Fantastisk Øyvind.

  Men , du trekker inn Ukraina.

  Det var etablert en fredsavtale og på bakgrunn av, at en tidligere ønsket å gjøre sentraleuropa fri fra både NATO og Warszawa-pakten, i og med oppløsningen av Sovjet.

  Altså i Palestina, var det / er det ingen forståelse for Palestinernes kamp og rett helt tilbake til 1948. Slik det og, bør være en rett til østlige deler av Ukraina å trekke seg fra selve “gamle” Ukraina. De østlige deler var nettopp med i kampene mot Nazi-Tyskland som faktisk snudde 2. Verdens krig.

  Slik burde Samene og ha en selvsagt rett til å etablere et Sameland med deler av befolkningen og den felles kulturen i Norge, Sverige, Finland og Russland.
  ———–
  I sin tid så Sovjet seg nødt til å forsøke å plassere ut raketter i samsvar med Cuba. Det ble en konflikt og glemt ble årsaken, at USA først !! hadde plassert ut sine raketter mot Sovjet i Italia og i Tyrkia. I og med avtalen om ikke plassering av våpen på Cuba, ble og nettopp de amerikanske våpnene i Italia og Tyrkia trukket tilbake.

  Sovjet hadde et forslag fra om en nøytral sone med bla. Sverige, Finland, Baltikum, nøytrale Østerike og Sveits , og Jugoslavia , og dette som en “fredssone” mellom Nato og Warszawapakten.
  USA sin krigsindustri hadde imidlertid IKKE tjent på dette, heller ikke på noen form for fredsprosesser og nye løsninger av konflikter.
  ———————
  I en moderne verden må en få fredsavtaler og nedbygging av Nato og de oppkonstruerte fiendebildene, som USA var helt avhengige av etter 2. verdenskrig. USA hadde fått bla mange damer ut i arbeid og økonomien !! var helt avhengig av krigsfrykten og fiendebildet Sovjet . Vest-Europa skulle slutte seg til Nato og amerikansk arbeid og våpenindustri.

  Dette brytes i dag sakte opp med stadig flere land utenfor Dollarens disiplin. Da ER USA helt avhengig av kriger og konflikter i Europa og utenfor Kina og fjernt fra USA.
  Glemt er og , at andre verdenskrig endret seg like øst for Ukraina, i dag ved Volgograd.
  Glemt er og at Ukraina var sterkt Nazistisk og drap 33 771 jøder på KUN 2 dager i elvekløften Babij Yar , ved Kiev. Og, at Ukraina var nazistisk og drap ca 1,5 millioner jøder av de 6 millionene Nazistene drap Europa .
  At mange Nazister nå er med i opprøret i Ukraina, sier noe i forhold til historien og til nå Russland.
  ———————-
  Det er derfor vi trenger Antkrigsbevegelser ! for en kommende verden uten kriger, som demokratiske løsninger mellom NB likeverdige ( Israel /Palestina ) naboer.
  Roger

  1. Ja Ukraina er en proxy krig som USA lenge hadde planlagt.
   Nå er jeg ingen tillhenger av Islam.
   Men har en teori om at Israel selv sto bak angrepet fra hamas terroristene 7 oct.
   De hadde mye innformasjon om at dette skulle komme.
   Hvordan klarer så 100vis av terrorister å bryte seg inn i Israel uten å bli oppdaget.
   De har verdens best bevoktede grense, der de registrer selv en mus som paserer grensen.
   De fikk holde på i mange timer før de fikk motsatand.
   Nei her lukter det svidd.

   Ser ut for alle kongressmedlemer for republikanerne har en “barnepasser” fra AIPAC (American Israel Public Affairs Committee)
   Her snakker Thomas Massie om det i intervju med Tucker Carlson.

   USAs representant Thomas Massie gikk inn i kongressen i november 2012 etter å ha fungert som Lewis County Judge Executive. Han representerer Kentuckys fjerde kongressdistrikt som strekker seg over Nord-Kentucky og 280 miles fra Ohio River.

   https://rumble.com/v507gyk-rep.-thomas-massie-israel-lobbyists-the-cowards-in-congress-and-living-off-.html

Det er stengt for kommentarer.