Boikottkampanjen mot Einar Øgrey Brandsdals forretningsdrift er et angrep på ytringsfriheten

Ifølge NRK 19/9 skal tre såkalte «påvirkere» Ulrikke Falch, Ida Evita de Leon og Camilla Lorentzen bedt sine følgere boikotte kosmetikknettstedet BliVakker.no og Netthandelen.no. De er sterkt uenige i gründerens holdninger til abort og hans politiske rolle under lokalvalget.

Begrunnelsen er at Brandsdal er en markant og omstridt næringslivsleder i Kristiansand. Før valget ga han støtte til Tverrpolitisk Folkeliste. Han er innbitt motstander av bompenger og eiendomsskatt, og svært kritisk til fosterreduksjon, også kjent som tvillingabort.

Brandsdal har engasjert seg sterkt i flere saker i Kristiansand, ikke minst mot bygginga av den omstridte Kunstsiloen der offentlige penger brukes til å huse mangemilliardær Nicolai Tangens kunstsamling. Brandsdals engasjement er et uttrykk for at det er en dyp splittelse i byen, også blant folk som er borgerlig innstilt.

Jeg som skriver dette står langt fra Brandsdal politisk. Han er kapitalist, jeg er anti-kapitalist. Men denne boikottkampanjen er en del av hysteriet som brer seg om å bannlyse alt man ikke liker.

Boikottkampanjen bygger også på helt feil grunnlag. Ida Evita de Leon sier til NRK:

– Jeg mener at det han står for er undertrykkelse av kvinner og minoriteter, hvert fall slik det kommer frem av Facebook-siden Sørlandsnyhetene.

Nå har jeg fulgt med på Sørlandsnyhetene med jevne mellomrom siste året for å holde meg orientert. Ikke en eneste gang har jeg sett angrep på verken minoriteter eller kvinner. Sørlandsnyhetene har hatt en gjennomgående linje, og den har vært retta mot eliten i Kristiansand. Man kan kritisere flere sider ved både form og innhold ved Sørlandsnyhetene, men her er det helt skivebom. Hun veit åpenbart ikke hva hun snakker om, påstandene er uten dokumentasjon. Det er et tynt grunnlag å sette i gang en boikottkampanje på.

At folk med penger har mer politisk makt enn andre, er en del av urettferdigheten ved samfunnssystemet vårt. Men her dreier det seg om et angrep på en enkeltpersons rett til å engasjere seg politisk, uavhengig av vedkommendes økonomiske situasjon.

Bildet over er henta fra (instagram.com/ulrikkefalch)

Les også.

De livsfarlige trygghetssonene

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 72 år, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd. Du kan gjerne skrive kommentarer, men en minste betingelse er at du skriver under fullt navn.

2 kommentarer til «Boikottkampanjen mot Einar Øgrey Brandsdals forretningsdrift er et angrep på ytringsfriheten»

  1. To the point! Vi på ytterste venstresida trenger å vise at vi er konsekvente i vårt syn på både egne kjepphester og andres rett til å ri sine. Konsekvens avler forutsigelighet og forutsigelighet avler tillit!

Det er stengt for kommentarer.