Starts eiere flykter fra Oslo Børs

Starts eiere, med bakgrunn i spillselskapet Gaming Innovasjon Group, vil flykte fra Oslo Børs til Stockholmsbörsen  (Stockholm Nasdaq).

Årsaken til dette er at Stortinget nylig har vedtatt en rekke nye regler for å styrke spillmonopolet i Norge i kamp mot de utenlandske spillselskapene. Stortinget har blant annet vedtatt å blokkere nettsidene til de utenlandske selskapene, noe som rammer GiG. Et voksende problem er at det er stadig er flere ulykkelige mennesker som blir spillavhengige.

Gaming Innovation Group, med base i skatteparadisene Malta og Delaware (USA), står bak spillportalen Rizk.com som markedsføres ulovlig i Norge,  ifølge Lotteritilsynet.  Samtidig avslører Aftenposten 30 juni at GiGs datterselskap Guts driver markedsføring på ulovlige pokerklubber i Norge. Alt dette vil ikke Fædrelandsvennen skrive om fordi avisa ligger flat for de nye eierne av Start.

I fotballtidsskrift  Josimar  står det derimot en avslørende reportasje om Starts nye eiere som viser hva kritisk journalistikk er:

Drømmenes teater

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 67 år, marxist, pensjonert lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd.

3 kommentarer til «Starts eiere flykter fra Oslo Børs»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.